Schimbă-ți viața in 9 zile

Oamenii care au căutat echilibrul au descoperit că există un element magic de care avem nevoie pentru a avea o viață împlinită și fericită: Recunoștința.

În basme e nevoie de obicei de formule magice pentru a face magie, cam așa funcționează și viața reală prin cuvântul magic “Mulțumesc”. Acest cuvânt este calea către un stil de viață mai armonios și cu cât îl folosim mai des, cu atât atragem mai multe lucruri bune în viața noastră.

Autoare cărții “The Magic” Rhonda Byrne ne zice la un moment dat că “Recunoștința este esența care lasă magia să se întâmple”. Prin această practică putem să ne transformăm viața complet și putem să înlocuim situațiile negative cu situații pozitive.

Mai țineți oare minte când eram copii și totul ni se părea fascinant? Vedeam minuni peste tot în jurul nostru. Vedeam o minune în Moș Crăciun, în Zâna Măseluța, într-o floare înflorită, în soare, în părinții noștri. Oare nu asta înseamnă abundență, iubire necondiționată și fericire adevărată? Nu ți-ai dori să vezi din nou lucrurile ca atunci când erai lipsit de orice grijă și savurai lucrurile așa cum veneau? Am înaintat în vârstă și poate am devenit mai înțelepți din multe puncte de vedere, dar oare am pierdut pe drum fascinarea către lumea asta minunată? Haideți să ne trezim sentimentul de recunoștință și să ne reconectăm la viață și la acest univers.

Practica recunoștinței are la bază nenumărate beneficii pentru sănătatea noastră fizică, mentală și spirituală cât și pentru reîntoarcerea la simplitatea pe care o simțeam când eram copii.  Noi oamenii am uitat să fim recunoscători pentru lucrurile și persoanele pe care le atragem în viața noastră și prin acest articol și exercițiile ce vor urma, vreau să creăm o obișnuință din practica recunoștinței. 

După ce am început să practic recunoștința am realizat de fapt ce putere și influența mare are asupra vieții mele. Am reușit în sfârșit să văd lucruri frumoase în locuri în care poate înainte nu aș fi văzut, am observat că am devenit mai creativă, mai plină de viață, mai echilibrată. . . și pentru prima dată m-am simțit fericită și împăcată cu ceea ce eram, ceea ce “dețineam” și felul în care viața mea era. Am continuat practica și toate sentimentele de fericire s-au menținut și am simțit cum se naște primăvara în mine chiar și în mijlocul iernii. 

Îmi amintesc prima zi în care mi-am propus să îmi notez 10 lucruri pentru care eram recunoscătoare. 10 lucruri sună puțin, nu? Așa am crezut și eu, până când mă aflam cu foaia și creionul în mână și scrisesem vreo 3 lucruri și apoi mă blocasem. Am tras însă de mine și într-un final am reușit să termin lista. Am practicat zilnic și încă practic rescunoștința și vreau să zic că acum, într-adevăr, 10 lucruri mi se par puține. 🙂

Cu fiecare exercițiu pe care îl practicăm, ne înbunătățim viața. Cu cât suntem mai recunoscători, cu atât mai abundentă este viața noastră. Cuvântul “mulțumesc” ne conectează cu ziua de azi, cu acum și cu viața visurilor noastre.

Exerciţii practice

Ziua 1.  Învață să îți conștientizezi norocul 

Ia o foaie de hârtie și scrie 10 lucruri pentru care ești recunoscător. Practică și mărește numărul de cuvinte, zilnic.

De exemplu:

 Sunt recunoscător pentru:

Familie: Părinți, Soră, Frate, Armonie, Iubire, sentimentul de siguranță, încredere, susținere 

 Bani: Abundență, Casa în care locuiesc, Venitul pe care îl am 

 Relații: Prieteni, Iubire, Armonie, Activitate, Înțelegere, Suflet pereche etc. 

 Sănătate 

Acum scrie câteva cuvinte argumentând de ce ești recunoscător pentru toate lucurile respective. 

Ziua 2.  Recunoștința pentru provocări 

Ia-ți o foaie de hârtie și notează-ți provocările întâmpinate astăzi, de-a lungul zilei. Contemplează și dezvoltă în scris, care ar fi motivul pentru care universul ți-a dat această provocare. Ce ai învățat din ea și ce crezi că a vrut să-ți comunice universul? 

 Ziua 3.  Piatra celor înțelepți 

 Scopul nostru este să facem o obișnuință din recunoștință. 

Astăzi mergi și caută o piatră care ți se pare ție frumoasă. Pune-o pe masă sau într-un loc drag ție și las-o acolo pe tot parcursul zilei. 

Seara ia piatra în mână și gândește-te la toate clipele pentru care ești recunoscător din ziua respectivă. 

Ziua 4. Relaţii magice

Astăzi gândește-te la cele mai dragi persoane din viața ta. Le iei pe rând și te gândești pentru ce îi apreciezi tu, care este motivul pentru care ești recunoscător că ei sunt în viața ta? 

Notează-ți 5 lucruri pentru fiecare persoană. Pe tot parcursul zilei gândește-te la ele și spune mulțumesc! 

Ziua 5. Sănătate magică 

Gândește-te la sănătate ca și cum ar fi de la sine înțeles că ești sănătos. Închide ochii și începe să îți focalizezi atenția spre picioare și urcă încet cu atenția până în vârful capului. Mulțumește fiecărui organ și membru al corpului că este sănătos. 

Ziua 6. Bani magici

Gândește-te la câteva momente în care ai primit bani sau cineva a plătit pentru tine și fi recunoscător că ai primit acei bani, apoi notează-ți pe o bancnotă “Sunt recunoscător pentru toți banii pe care i-am primit vreodată în viața mea”. Ține bancnota lângă tine și de fiecare dată când te plângi de bani, aceasta îți va reaminti să fii recunoscător pentru banii pe care îi ai .

Ziua 7.  O dimineață magică 

Dimineață când te trezești fi recunoscător că te-ai trezit într-o zi așa frumoasă, imaginează-ți că o zi minunată a început și fi recunoscător pentru asta. La sfârșitul zilei notează-ți pe o foaie partea ta preferata din ziua respectivă. 

Ziua 8. Vindecarea relaţiilor

Poate suferi după o despărțire, poate relația ta cu cei din jur nu e așa bună, sau poate te-ai certat cu un prieten. Astăzi e ziua iertării și a păcii. Recunoștința te poate scăpa de dureri, emoții și tristețe. 

Gândește-te la persoana respectivă și enumeră 10 lucuri pentru care îi ești recunoscător. Un exemplu “ Îți sunt recunoscător pentru că ai încercat să salvezi relația noastra” sau “Iți mulțumesc că ai fost lângă mine în momentele grele din viața mea”. 

Ziua 9. Semn magic

Astăzi este ziua în care te simți ca un copil norocos. Ești recunoscător universului pentru viața ta.  Ești recunoscător că te simți protejat și fericit, ești recunoscător că ești aici și acum. Astăzi savurezi viața și nu lași nimic să îți stea în cale.  

Practicând repetat acești păși o să ajungi să faci toate astea din obișnuință și viața ta se va schimba într-o viață magică, așa cum ți-ai imaginat-o mereu. 

În urmatoarele articole poți vedea diferite practici, ca și continuare al acestei practici, care să îți aducă liniștea și pacea în viața ta. 

Sunt recunoscătoare pentru tine, pentru ca ai ales sa citești acest articol. 🙂 

Leave a Comment: