3 Pași pentru a cultiva respectul de sine | Extras din cartea "Puterea Intenției" de dr. Wayne Dyer - ZenFest
ZenFest
Ajută-ne să împrăștiem iubire. Distribuie articolul în social media.

Acest articol este unul special pentru că vei găsi mai jos direct cuvintele lui Wayne Dyer care îţi prezintă 3 paşi prin care poţi să cultivi intenţia de a te respecta pe tine însuţi. 

Prima şi cea mai importantă relaţie pe care o cultivi este cea cu tine însuţi, iar orice altă relaţie porneşte de aici, aşadar este vital să te îngrijeşti de relaţia ta, pentru că aceasta va reflecta calitatea relaţiilor cu cei din jur sau chiar cu viaţa în general.

Iată ce ne transmite Wayne Dyer pentru a ne ajuta să cultivăm o relaţie sănătoasă cu sinele, o relaţie plină de respect pentru propria fiinţă:

Pasul 1: Scrieţi următoarea afirmaţie şi repetaţi-o la nesfârşit: Sunt desăvârşit şi perfect aşa cum am fost creat!

Purtaţi acest gând cu dumneavoastră oriunde v-aţi duce. Scrieţi-l pe un cartonaş şi ţineţi-l în buzunar, ori pe bordul maşinii, pe frigider sau lângă pat – lăsaţi aceste cuvinte să devină o sursă de energie superioară şi de respect de sine. Prin simplul fapt că le purtaţi cu dumneavoastră şi vă aflaţi în acelaşi spaţiu cu ele, energia acestor cuvinte se va revărsa direct spre dumneavoastră.

Respectul de sine decurge din faptul că respectaţi Sursă din care aţi venit şi aţi luat decizia de a vă reconecta la ea, indiferent de ce ar gândi oricine altcineva. Este foarte important să vă reamintiţi mereu, la început, că sunteţi demni de respect infinit din partea Sursei pe care puteţi conta oricând, acea fărâmă de energie divină ce vă defineşte. Această idee va face minuni pentru respectul de sine şi, în consecinţă pentru capacitatea de a folosi puterea intenţiei în viaţă. Spuneţi-vă iar şi iar: Nu sunt trupul meu. Nu sunt acumulările mele. Nu sunt realizările mele. Nu sunt reputaţia mea. Sunt desăvârşit şi perfect, aşa cum am fost creat!

Pasul 2: Respectaţii mai mult pe ceilalţi şi tot ce ţine de viaţă.

Poate că cel mai mare secret al respectului de sine sta în aprecierea celorlalţi. Cel mai uşor puteţi face asta văzând în ei manifestarea lui Dumnezeu. Ignoraţi judecăţile privitoare la înfăţişarea, eşecurile, succesele, statutul social, bogăţia sau sărăcia altora… şi extindeţi-vă aprecierea şi iubirea către Sursa din care au venit. Oricine este un copil al lui Dumnezeu – oricine! Încercaţi să vedeţi asta până şi în cei care se comportă într-o manieră aparent lipsită de orice scânteie divină. Fiţi conştienţi că manifestând dragoste şi respect, puteţi transforma acea energie, astfel încât să se îndrepte către sursă, nu să se depărteze de ea. Pe scurt, emiteţi respect, fiindcă asta aveţi de dat. Emiteţi judecaţi şi energie joasă şi asta veţi atrage înapoi. Reţineţi, atunci când judecaţi pe cineva, nu îl definiţi pe el, vă definiţi pe dumneavoastră înşivă ca persoane care au nevoie să judece. Acelaşi lucru este valabil pentru judecăţile emise de alţii.

Pasul 3: Amintiţi-vă că nu sunteţi niciodată singuri.

Respectul de sine rămâne intact atâta vreme cât ştiu că nu am cum să fiu singur. Am un “partener senior” care nu m-a abandonat niciodată şi care mi-a fost alături chiar şi în momentele în care m-am îndepărtat de Sursa. Simt că dacă gândirea universală are destul respect pentru a-mi îngădui să vin aici şi a acţiona prin mine – ocrotindu-mă în clipele de rătăcire pe primejdioase brazde nespirituale – atunci acest parteneriat merită respectul meu reciproc. 

Acest articol reprezintă un extras din cartea “Puterea intenţiei” de dr. Wayne Dyer.

Leave a Comment: