9 motive pentru care să faci o schimbare în viața ta acum - ZenFest
ZenFest
Ajută-ne să împrăștiem iubire. Distribuie articolul în social media.

9 motive pentru care să faci o schimbare în viața ta acum

Conceptul de schimbare poate fi tulburător. Mulți dintre noi ar prefera să se ferească de schimbări indiferent dacă sunt mari sau mici. Totuși, schimbarea este o parte integrantă a călătoriei noastre de dezvoltare personală și, în cea mai mare parte, ar trebui să fie îmbrățișată. Schimbarea atinge toate aspectele vieții tale, iar dacă o îmbrățișezi, schimbarea poate contribui enorm la dezvoltarea ta personală într-un mod pozitiv .

1. Schimbarea internă te va ajuta să fii autentic

Schimbarea îți permite să devii persoana care îți dorești să fii.

De multe ori, ce ne ține în loc de la a face ceea ce ne dorim sunt fricile noastre. A face o schimbare, a renunța la fricile noastre, ne eliberează adevăratul potențial și devenim mai mult din noi înșine, manifestăm mai mult din ceea ce suntem deja cu adevărat în adâncul ființei noastre.

Practicarea și adoptarea schimbării tale este unul dintre procesele cele mai pline de satisfacții pe care le vei avea vreodată. Dacă ești capabil să identifici zone din viața ta cu care ești nemulțumit sau ai nevoie de o dezvoltare ulterioară, capacitatea de a te schimba arată un angajament către progres și o încredere în propria capacitate. Pentru a evita stagnarea, este important ca schimbările interne să fie făcute aproape în permanență.  

2. Schimbarea externă te va forma

Există o schimbare pe care nu o putem controla. Circumstanțele și schimbările externe pot avea adesea un impact puternic asupra noastră. Aceste schimbări, indiferent dacă par a fi bune sau rele, te vor învăța ceva nou. Schimbările externe te fac mai flexibil și te pregătesc pentru viitor. Așa cum schimbarea internă te va încuraja să progresezi, schimbarea externă îți va oferi experiență și îți va sprijini evoluția. Ceva pozitiv poate fi găsit în aproape orice schimbare, așadar, a fi capabil să înveți din provocările cu care te întâlnești în viață este o deprindere fundamentală pentru o dezvoltare personală sănătoasă.

3. Schimbarea face ca viața să fie captivantă

Indiferent dacă schimbarea este internă sau externă, este de necontestat că îți păstrează viața interesantă și că aduce acesteia o doză de entuziasm. Schimbarea înseamnă că experiențele tale vor fi diferite de la o zi la alta, vor varia de la o lună la alta și se vor transforma de la un an la altul. Lumea este în mișcare continuă, tehnologiile, tendințele și politica vor evolua în jurul tău. O viață lipsită de schimbare este probabil una care în care nu găsești dezvoltare personală și probabil nici emoție, aventură și creștere.

4. Schimbarea aduce oportunitate și experiență

Fiecare schimbare în viața ta este o invitație de a încerca o experiență nouă sau de a profita de o nouă oportunitate. Desigur, aceste invitații pot fi refuzate, dar este important să iei în considerare beneficiile pe care o nouă experiență sau oportunitate le va aduce în viața ta. Poate părea ușor să renunți la diverse oportunități crezând că reprezintă riscuri pentru tine, însă este important să iei în considerare că asumarea riscurilor și gestionarea eșecului sunt parte a procesului pe care îl numim viață. Cu toate acestea, cunoașterea modului de gestionare eficientă a riscului este un proces care poate fi învățat, cu puțină pregătire și îndrumare.

5. Schimbarea asigură încheierea situațiilor negative

Indiferent dacă este instigată de tine sau dacă apare fără implicarea ta, schimbarea este biletul tău de plecare din orice situație sau din orice loc în care ești nefericit sau nerealizat. Atâta timp cât îmbrățișezi schimbarea, vei descoperi că situația ta nu trebuie să dureze pentru totdeauna și vei progresa spre ceva mai mare și mai bun. Folosește schimbarea pentru a înainta și dacă nu îți place ceva, schimbă povestea.

6. Schimbarea te ajută să mergi înainte

Uneori trecutul ne poate ține înapoi, dar continuarea este un proces care ar trebui să fie cultivat. Un progres încet dar sigur este mai bun decât stagnarea. Mici schimbări care apar în fiecare zi stimulează progresul tău și te pun cu un pas mai departe de situația neplăcută pe care ai lăsat-o în urmă. Dezvoltarea ta personală ar trebui să fie continuă și este o componentă foarte importantă a evoluției.  

7. Schimbarea înseamnă progres

Când simți că dezvoltarea ta este înceată și că ești încă departe de obiectivele pe care le-ai setat, aruncă o privire înapoi și observă cât de departe ai ajuns deja. În ultimul an, probabil că ai progresat, chiar dacă modificările sunt mici. Privind înapoi în ultimii cinci ani, vei vedea că ai progresat în mai multe moduri decât ai crezut. Dacă nu îți place drumul pe care te afli, atunci o schimbare ar putea duce la un stil de viață mai fericit sau chiar la un sentiment de împlinire.  

8. Schimbarea colorează călătoria ta

Anotimpurile se vor schimba, vor apărea noi tehnologii, anii vor zbura și oamenii vor crește împreună cu tine. Cariera ta va fi luată în considerare și măsurată de schimbările prin care ai trecut, nu de premiile pe care le-ai câștigat sau de banii pe care i-ai făcut. Nu vei uita niciodată oportunitățile pe care le-ai îmbrățișat, șansele pe care le-ai luat sau vremurile când ai eșuat și te-ai ridicat din nou. Aceste etape sunt toate parte a călătoriei tale, fiecare semnificativă în felul ei propriu, fiecare desenată în propria culoare.

9. Schimbarea se va întâmpla oricum  

Este incontestabil, schimbarea este o parte integrantă a evoluției și acestea nu pot exista una fără cealaltă. S-ar putea să crezi că ești o persoană căreia nu-i place schimbarea, dar este important să îți amintești mereu că schimbarea este oricum inevitabilă. Multe schimbări se vor întâmpla cu sau fără consimțământul tău, așadar, nu este mai bine să o îmbrățișezi decât să fii împotriva ei?   

Deschide-ți inima către schimbările care vin în viața ta și învață să vezi partea bună a acesteia. Sărbătorește fiecare moment de transformare și bucură-te că poți fi aici și acum și că poți crește cu fiecare pas pe care alegi să îl faci.  

Ești pregătit să faci o schimbare în viața ta?
Nu mai aștepta! Vino la ZenFest și bucură-te alături de noi, de drumul către o viață mai echilibrată. Vezi detalii aici.

Leave a Comment: