Cum poți să te detoxifici cu ajutorul uleiurilor esențiale? - ZenFest
ZenFest
Ajută-ne să împrăștiem iubire. Distribuie articolul în social media.

Cum poți să te detoxifici cu ajutorul uleiurilor esențiale?

 

Se spune că există câte un ulei pentru orice și-ar putea dori cineva; pentru curățarea casei de energii joase, pentru conectarea cu îngerii tăi, pentru înlocuirea soluțiilor chimice de curățare, pentru înfrumusețare, etc.

Se știe încă de demult că uleiurile esențiale au puteri vindecătoare. Acestea sunt extrase din plante și au diferite beneficii. Mai jos vom vorbi despre câteva dintre acestea și vom vedea cum pot fi folosite în viața de zi cu zi și cum putem să ne bucurăm de beneficiile acestora în cel mai ușor și simplu mod.

  1. Uleiul esențial de Patchouli

Acest ulei are proprietatea de a te poziționa în inimă și nu în minte și îți conferă o stare de echilibru. Are un miros puternic astfel încât trebuie folosit cu grijă și în cantități mici și nu este indicat să fie folosit în perioada sarcinii.

Se aplică extern pe piele și doar în combinație cu alte uleiuri precum uleiul vegetal de măsline. E indicat să fie testat înainte aplicându-l într-un singur loc pe piele.

La nivel spiritual este asimilat cu chakra Muladhara sau chakra rădăcină și cu Arhanghelii Metatron – se ocupă de schimbările și tranzițiile planetei noastre și Zadkiel – îngerul milei, al bunei voințe și al libertății.

  1. Uleiul esențial de Santal

Folosirea acestui ulei trezește intuiția, creativitatea, înțelepciunea și ajută la calmare și relaxare. Prin parfumul său puternic te conectează la cunoașterea spirituală.

Acest ulei este folosit pentru echilibrarea și mărirea chakrei Svadhisthana sau chakra sacrală și ajută la conexiunea și comunicarea cu Arhanghelii Mihail – protector și ghid spiritual, Raziel – vindecă blocaje spirituale și emoționale și Uriel – îngerul înțelepciunii și al luminii.

  1. Uleiul esențial de lămaie

Uleiul de lămâie este cel mai bun înlocuitor pentru produsele de curățare ale casei tale.

Toarnă o picătură pe suprafața dorită și întinde-l cu o cârpă curată pe întreaga suprafață. Puterile lui dezinfectante vor elimina toate bacteriile și microbii.

La nivel spiritual, are un beneficiu miraculos în a elimina energiile negative și grele și ajută la dezvoltarea chakrei Manipura sau chakra plexului solar.

Pune într-un vas puțină apă și 2-3 picături de ulei. Pune vasul la căldură, de exemplu pe calorifer iarna, sau într-un suport cu lumânare dedesubt și lasă apa să se evapore.

Acest ulei este asociat cu Arhanghelii Metatron – se ocupă de schimbarile și tranzițiile planetei noastre și Raguel – îngerul dreptății și al armoniei.

  1. Uleiul esențial de trandafir

Acest ulei te ajută să îți trăiești viața cu iubire, ghidându-te mereu spre inimă. Este denumit și “parfumul iubirii”. Având în vedere că tot ce ne înconjoară are la bază iubirea, acest ulei are puteri vindecătoare.

La nivel spiritual se asociază cu chakra Anahata sau chakra inimii.

Poate fi utilizat tot ca și uleiul de lămâie, prin vaporizare.

Ajută la conectarea cu Arhanghelii Haniel – arhanghelul bucuriei, Jofiel – arhanghelul frumuseții și Rafael – arhanghelul vindecării.

  1. Uleiul esențial de mușețel albastru

Beneficiul principal al acestui ulei este dezvoltarea comunicării și este indicat să fie folosit în momentele în care îți e greu să te exprimi sau să transmiți cuiva ceva. Ajută la calmarea emoțiilor înainte de o prezentare sau un discurs și ajută la exprimarea cu iubire a unei păreri.

Este de culoare albastră și este asociat cu chakra Vishuddha sau chakra gâtului (tot albastră).

Fortifică relația cu Arhanghelii Gabriel – apărător al adevărului și mesager divin și Mihail – protector și ghid spiritual.

  1. Uleiul esențial de rozmarin

Acest ulei ajută la concentrare și la limpezirea gândurilor. Formează o conexiune puternică cu ghizii tăi spirituali și trezește puterea spiritualității în tine.

Ajută la dezvoltarea intuiției, la vederea interioară și la înțelegerea semnelor spirituale, fapt pentru care este asimilat cu chakra Ajna sau al treilea ochi. La fel ca și uleiul de Santal, îți împuternicește legătura cu Arhanghelii Mihail – protector și ghid spiritual, Raziel – vindecă blocaje spirituale și emoționale și Uriel – îngerul înțelepciunii și al luminii.

  1. Uleiul esențial de tămâie

Uleiul de tămâie este folosit în domeniul de înfrumusețare. Are ca beneficii întinerirea tenului și vindecarea pielii.

Este indicată folosirea acestuia în combinație cu uleiul de cocos, jojoba etc. și masarea acestuia ușor pe ten și pe piele. Readuce strălucirea pielii.

Pe plan spiritual ajută la înțelegerea părții spirituale a vieții. Este indicat să fie folosit mai ales de profesori, mentori, ghizi pentru că ajută la transmiterea informațiilor dintr-un plan spiritual.

Este asociat cu chakra Sahasrara sau chakra coroanei și ajută la comunicarea cu Arhanghelul Raziel – îngerul maeștrilor spirituali.

Pentru a te putea bucura mai ușor de aceste uleiuri am creat pentru tine un calendar pe care îl găsești mai jos și pe care îl poți descărca gratuit chiar acum ca să te ajute sa îți echilibrezi chakrele și să îți formezi o conexiune mai bună cu îngerii tai. Este valabil pentru luna Septembrie și fiecare zi a lunii reprezintă un ulei descris mai sus.

Dacă ți-a plăcut acest articol te invit să îl împărtășești și cu cei dragi și să facem împreună lumea un loc mai armonios.

Totodata, scrie-ne un comentariu mai jos și spune-ne cum a decurs pentru tine ”luna uleiurilor esențiale”, ne-am bucura să aflăm părerea ta!

Descarcă aici “Calendarul uleiurilor esențiale – Septembrie” 🙂

Leave a Comment: