4 practici simple care te ajută să ai o relație mai bună cu tine însuți - ZenFest
ZenFest
Ajută-ne să împrăștiem iubire. Distribuie articolul în social media.

4 practici simple care te ajută să ai o relație mai bună cu tine însuți

A venit momentul să te iubești pe tine însuți!  

Modul în care te tratezi se reflectă în calitatea vieții tale, astfel încât singurul mod în care ar fi indicat să te tratezi este cu iubire.

De multe ori, ca să ajungi să te iubești pe tine întru totul, ai nevoie să retrăiești momentele care nu au fost prea plăcute în viața ta, pentru a le putea accepta și ierta. Cred însă că prin faptul că ai ajuns aici, pe acest blog, citind acest articol, ești pregătit să îți înfrunți fricile și să privești miracolele vieții.  

Egoul a lucrat mult în a-ți instala convingerea că nu ești demn de iubit, însă forța Universului e mai puternică și e momentul să începi să te iubești, mai mult și mai mult. Dacă de-a lungul vieții ai avut parte de multe provocări, probabil că pare destul de greu să ajungi acolo, dar se poate dacă îți dorești cu adevărat. Dorința este primul și cel mai mare pas spre reușită. Dorește-ți și vei primi îndrumare!

Mai jos o să îți descriu o serie de exercitii care să te ajute să îți îmbunătățești relația cu tine însuți și felul în care te vezi tu pe tine. 

  1. Ce aleg să văd în oglindă?

Cu toții știm că totul pornește de la felul în care gândim. Odată ce reușim să renunțăm la ideile false pe care le proiectăm asupra noastră și asupra altora, o să reușim să facem pace cu noi și să simțim adevărata iubire.

În acest exercițiu vei avea nevoie doar de o oglindă. Așează-te în fața oglinzii și privește-te îndelung, cel puțin 15 minute. Privește-ți corpul și urmărește-ți gândurile. Probabil îți trec prin cap tot felul de gânduri în care îți judeci corpul: “ce picioare scurte am”, “ce păr nearanjat am” etc.

Acum începe să te privești în ochi și să vezi dincolo de corp și din nou analizează-ți gândurile. În cele mai multe cazuri fugim drept în direcția de analiză și judecată – “trebuia să fiu mai puternic”, “nu sunt în stare de nimic”, “nu am realizat nimic toată viața mea”. Acestea sunt genul de gânduri care îți scad încrederea în tine, deși sunt doar niște iluzii. Cu toții suntem mereu cea mai bună variantă a noastră pe care o putem exprima în fiecare moment!  

Conștientizează aceste gânduri, observă cum se naște o dualitate: Ești o dată tu, cel care ascultă gândurile și mai e acela care se regăsește în acele gânduri – tu nu ești acele gânduri – e doar Egoul tău care încearcă să ia controlul asupra ta. Conștientizează dualitatea și încearcă să faci diferența între ce e de fapt real și ce nu. Eliberează gândurile negative și focusează-te pe lucrurile bune. Spune-ți lucruri frumoase, privindu-te în ochi! “sunt un om bun”, “imi place mereu să îi ajut pe cei din jurul meu”, “sunt puternic/ă” etc.

  1. Scrisoara iertării

Cu siguranță și tu ca și oricine pe acest pământ ai făcut greșeli. Unele te-au afectat mai mult, altele mai puțin. De unele ai reușit să “scapi”, altele încă îți mai “bântuie” prezentul.   

În acest exercițiu o să te provoc să te ierți pentru tot ce ai greșit vreodată, să accepți trecutul și să te poți bucura de prezent fără să mai tragi după tine trecutul.

Ia o foaie de hârtie și scrie-ți ție o scrisoare. Scrie-ți o scrisoare în care îți spui că e în regulă că ai greșit, cu toții greșim, e în regulă că atunci ai reacționat așa, e în regulă că atât ai știut atunci, acum știi mai bine! Spune-ți ce ai învățat din acele greșeli, spune-ți că fără să fi făcut acele greșeli nu ai fi ajuns să fii cine ești astăzi. Spune-ți că te ierți pentru toate acele momente și că e momentul să le dai drumul și să privești prezentul.  Dacă te sprijină poți folosi următorul text ca și punct de pornire:

 Iert proiecțiile false pe care le-am plasat pe lume. Mă iert pentru alegerea acestor gânduri de atac și îi iert pe toți cei implicați în frica pe care eu am creat-o. Prin iertare mă eliberez de lumea plină de frică pe care am proiectat-o .

  1.  Pacea începe cu tine

De multe ori, oricât de liniștit și fericit ai fii, se întâmplă ca cineva să te poată scoate din aceste stări și să te enerveze sau să te supere. Aceste momente sunt cele mai mari provocări de creștere spirituală care îți intersectează calea.

În acest exercițiu este vorba despre a dărui pace și iubire tuturor celor din jurul tău și implicit ție.

Când ai un moment în care te superi pe tine sau te superi pe cei din jur, închide ochii și conștientizează că tu ești iubirea pură, tu ești lumina care strălucește în lume, ești puternic/ă și poți să eliberezi furia.  

Deschide ochii și imaginează-ți cum un balon de iubire te înconjoară, o iubire care te conectează cu tine și cu cei din jurul tău. Din acest balon ies milioane de unde de lumină albă, pură care te leagă de tot ceea ce există. Ești una cu Universul. Ești pace. Ești iubire!

  1. Mantre miraculoase

Pentru acest exercițiu ți-am pregătit un material gratuit care sper să îți fie de ajutor. Îl poți descărca aici.

Această practică constă în a-ți spune în fiecare dimineață un lucru frumos. De exemplu: “Merit iubire”.

Alege-ți zilnic câte o mantră nouă și repet-o pe tot parcursul zilei și o să observi cum astfel îți ridici starea de spirit și îți trimiți conștient fericire și iubire ție însuți.
Mă bucur că ești aici și acum și te aștept mai jos cu întrebări sau cu comentarii legate de aceste practici.

Lots of love to you!

 

Surse de inspirație:

Cărți: “Miracole acum” , “Se pot produce miracole” de Gabrielle Bernstein

 

Leave a Comment: