Înţelege energia universală şi învaţă cum să o administrezi corect

Astăzi îţi adresez prin intermediul acestui articol invitaţia de a te conecta la sinele tău profund. Nu ştiu dacă ai stat vreodată să te gândeşti la o activitate pe care o faci în fiecare zi.

În fiecare zi a vieţii tale te pui în pat şi dormi seara, urmând ca a doua zi să te trezeşti energizat. Mă rog asta este mai puţin sau mai mult valabil în funcţie de câte ore te odihneşti, activităţile de peste zi, gândurile pe care le ai înainte de a adormi, ce alimente ai consumat peste zi etc. Acesta nu este un articol de igienă a somnului. Este mai mult un articol care să te ajute să percepi energia care intră şi pleacă din tine în fiecare zi. Asta pentru că trăieşti într-o lume energetică. Nu ai uitat nu?

Modalităţile prin care tu accepţi energia Universală să curgă prin tine şi să te reîncarce sunt dintre cele mai diverse. Dar pentru că tot am adus în discuţie subiectul somnului, o să rămân puţin în această arie. Şi o să îţi spun

De ce este important să nu adormi păstrând gânduri negative

În interacţiunile tale de peste zi este posibil să te încarci cu vibraţii joase dacă permiţi asta. Discuţi cu şeful, discuţi cu un coleg, eşti în trafic etc. Există multe evenimente prin care treci pe parcursul unei zile, iar dacă vibraţia ta nu este suficient de înaltă, poţi rămâne imprimat cu vibraţii joase. Evident că ideal ar fi să nu te imprimi în primă instanţă. Am discutat despre cum poţi face asta în cadrul altor articole de pe site. Propunerea mea în acest context este ca măcar înainte de culcare să faci un exerciţiu de curăţare prin care să permiţi energiei înalte să fie din nou alături de tine. Sugestia pe care ți-o propun sună în felul următor:

Conştientizează că tu ai ales experienţa. Tu ai ales să ai în preajma ta respectiva energie de vibrație joasă. Nu poți să minți în acest proces. Așa că dacă tu nu ești conștient deja de faptul că ești în proporție de 100% creatorul propriei tale vieți, exercițiul este nefolositor. Pentru a deveni conștient de controlul pe care îl ai sau nu asupra vieții tale, îți recomand acest articol. În momentul în care accepți adevărul că ești în proprție de 100% creatorul propriei tale vieți, orice curățare energetică și reîncărcare cu energie vitală armonioasă, va fi foarte simplă. Așadar, seara înainte de culcare, acceptă faptul că a fost alegerea ta. Gândește-te la experiența sau experiențele care „te-au supărat” și fii recunoscător sinelui tău profund pentru alegerea de a se încărca cu energie negativă. După ce simți că nu mai ești împotriva alegerii tale spunând lucruri: „Cutare este un prost pentru că mi-a făcut asta” sau „Nu trebuia să mi se întâmple asta” te invit să treci la pasul următor.

Iar acest al doilea pas, are câteva subpuncte:

  • Atenție asupra inimii. Fixează-ți atenția asupra ariei din jurul inimii tale. Aria din mijlocul pieptului tău.
  • Respirația inimii. Respiră adânc, dar calm și imaginează-ți că aerul intră și iese prin zona din mijlocul pieptului tău.
  • Sentiment. Cât timp te concentrezi asupra zonei potrivite și simți ca și cum ai respira prin mijlocul pieptului tău, adu-ți în minte un sentiment pozitiv. Imaginează-ți de exemplu o pajiște verde, un vârf de munte, o experiență minunată pe care ai avut-o împreună cu familia etc.

Încheie totul cu următoarea afirmație: „Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc”. Totul poate fi făcut mental și în timp ce stai în pat. Iar energia pe care o accepți în acest proces este suficientă pentru a nu lua cu tine energii de vibrație joasă pe tărâmul sfânt al somnului.

Iar dacă tot am început acest articol printr-o referire la somn, o să continui în aceeași notă până ce epuizez subiectul.

De ce este important pentru somnul tău să nu consumi alcool sau cafea

Atât alcoolul cât și cafeaua sunt substanțe toxice pentru organismu tău. Iar pentru eliminarea lor din organism este nevoie de un consum substanțial de energie.

Ce crezi că au în comun: Ben Affleck, Muhammad Ali, Isaac Asimov, Susan Boyle, Warren Buffett, George W. Bush, Naomi Campbell, Jim Carrey, Emil Cioran, Eric Clapton, Tom Cruise, Thomas Edison, Henry Ford, Mahatma Gandhi, Che Guevara, Anthony Hopkins, Samuel L. Jackson, Elton John, Nelson Mandela, Floyd Mayweather, Eddie Murphy, Andy Murray, Friedrich Nietzsche, Al Pacino, Natalie Portman, John D. Rockefeller, Cristiano Ronaldo, Ed Sheeran, John Travolta și Wayne Dyer?

Sunt sigur că ai auzit de măcar jumătate din persoanele din lista de mai sus. Ei bine, niciunul dintre ei nu consumă băuturi alcoolice cu nicio ocazie și în niciun context. Scriitori, oameni de afaceri, fotbaliști, cântăreți, actori, inventatori, toți au înțeles pierderile energetice inutile care derivă din consumul de alcool. Cu siguranță, fiecare dintre ei nu ar mai fi reușit să ofere lumii ceea ce au oferit, dacă ar fi consumat alcool. De ce? Explicația este foarte simplă. Pentru a elimina substanța toxică numită alcool, organismul consumă o cantitate de energie care ar fi putut fi folosită în scopuri mult mai utile și înalte. La fel și în cazul cafelei. Introducerea cafelei în organism, îi dă corpului tău un comportament nefiresc. Corpul va lupta pentru restabilirea echilibrului prin mijloace consumatoare de energie.

Într-un final alegerea îți aparține în totalitate. Nu toată lumea vrea să lase o moștenire extraordinară umanității. Unii oameni pur și simplu se nasc și trăiesc fără a accesa nici măcar 1% din potențialul cu care au fost înzestrați. Dar așa cum spuneam, totul este o chestiune de alegere. Dacă totuși ai un vis și îți dorești să îți împlinești potențialul, invitația mea este aceea de a respecta energia care îți este dăruită în timpul somnului. Primești seară de seară o anumită cantitate de energie. Felul în care o folosești este în întregime responsabilitatea ta. Poți să irosești un sfert din ea pe lupta pe care o duce organismul pentru a elimina alcoolul sau cafeaua, sau poți să o folosești transformând-o în artă, scris etc. și să o dăruiești umanității. Nu există alegeri corecte sau greșite. Există numai alegeri și consecințe ale acestora.

Un lider inspirațional, nu este cu nimic mai presus decât cerșetorul de la colțul străzii. Atât liderul cât și cerșetorul provin din aceeași Sursă și au rolul lor foarte clar în Creație. Dumnezeu nu permite existența nici unui lucru inutil. Cu toate acestea, fiecare este liber să aleagă cum își trăiește viața. Îndemnul meu neobosit este acela de a face alegeri conștiente.

Dacă totuși știi care este motivul pentru care te-ai născut în această lume, și vrei să îl împlinești, te invit să nu introduci substanțe toxice în organism, și te las cu un citat din Wayne Dyer:

„Abstinența totală de la alcool a fost absolut esențială pentru realizarea nivelului de conștiință la care tindeam și care îmi era destinat. Alcoolul, și aproape toate medicamentele sau drogurile artificiale, fie ele legale sau nu, reduc nivelul energetic al organismului și îl șubrezesc. Mai mult decât atât, vă determină să atrageți și alte energii negative în viață. Prin simplul consum de substanțe sărace în energie veți avea de-a face regulat cu oameni care au energii joase similare. Ei se vor arăta dornici să vă cumpere astfel de substanțe, să petreceți împreună, drogându-vă, iar apoi vă vor îndemna s-o țineți lanț, în aceeași manieră, după fiecare revenire din dezastrul provocat de energiile joase.”

Ești o baterie polarizată

Când am început articolul intenția mea era de a mă axa în principal pe ceea ce urmează să citești de aici încolo. Am fost însă inspirat să scriu despre energia pe care o acumulezi în timpul somnului și am făcut-o. Dacă sunt suficient de deschis spre a interpreta semnalele energetice prezente în jurul meu, idei și dorințe ale mentalului colectiv „mă lovesc în moalele capului” făcându-mă să apăs tastele frenetic. Nu am făcut niciodată surf, dar a scrie este de multe ori pentru mine asemănător cu a face surf.

Sportivul aflat pe mare, petrece uneori și câteva minute în așteptarea unui val. Mi se întâmplă și mie de multe ori când scriu, să aștept câteva minute până la tastarea primului cuvânt. Odată prins valul însă mă angajez în activitate până ce valul își pierde din forță. Acela este momentul în care mă orientez înspre energia altui val, și tot așa.

Pentru că te încarci cu energie și o trimiți înspre exterior periodic, poți fi asemănat cu o baterie care are cele două polarități de care mai toată lumea a auzit și anume + și -. Iar pentru că îmi place să fiu cât mai clar cu putință, imaginează-ți că ai în față bateria din poza de mai jos:

battery

Gândește-te la partea cu „-” ca fiind partea prin care te încarci cu energie, iar la cea cu „+” ca fiind partea prin care eliberezi sau oferi energie. Mai apoi fă o pauză de un minut, și întreabă-te pe care parte a bateriei ești tu mai intens polarizat? Pe minus sau pe plus?

90% dintre oameni nu au niciun fel de polarizare pentru că duc o viață asemănătoare unui vapor care plutește în derivă. Nu știu de unde au plecat, și nu știu încotro se îndreaptă. Faptul că citești acest blog, îmi spune că cel mai probabil tu faci parte din cei 10% polarizați într-un fel sau altul. Indiferent de felul în care ești polarizat, am niște vești minunate pentru tine. Înainte de asta hai să vedem prin ce se caracterizează cele 2 polarizări.

Caracteristicile polarizării „-” 

Oamenii polarizați „-” sunt dornici de a absorbi cât mai multă energie din jur, cu gândul de a păstra și a îngloba în ei întreaga cunoaștere a Universului. Citesc mult, se educă constant, experimentează și le place foarte mult să observe faptul că ceilalți nu știu ceea ce ei au dobândit prin efort personal. Le trece foarte rar prin cap să împartă cu ceilalți cunoașterea dobândită. Ei sunt o baterie care absoarbe informații prin parte minus, dar nu folosesc aproape deloc partea plus. O fotografie reprezentativă ar fi aceasta:

captiva

Fotografie în care energia intră în baterie, dar rămâne într-un fel sau altul captivă. Tu poți face absolut orice vrei cu energia universală pe care reușești să o absorbi. Poți face orice pentru că ești în control 100%. Sper că nu ai uitat asta.

Acum hai să vedem…

Caracteristicile polarizării „+” 

Oamenii polarizați „+” sunt dornici să ofere. Ei nu se preocupă prea mult de acumulare. Rar le trece prin cap să acumuleze noi și noi informații, dar au o predispoziție și imbold care îi face să nu se poată abține din a oferi. Oferă de foarte multe ori chiar și ceea ce nu au, fapt care îi face să se simtă adesea epuizați energetic. Fotografia reprezentativă pentru acest tip de polarizare ar fi următoarea:

eliberata

Se observă cum energia este eliberată prin partea „+” a bateriei, dar nu se permite acumularea prin partea „-”.

Îți spuneam însă mai sus că indiferent de felul în care ești polarizat, am niște vești minunate pentru tine.

În primul rând te felicit pentru că ești polarizat în vreun fel. Îți spuneam că 90% dintre oameni sunt lipsiți de orice formă de polarizare, închiși la ambele capete ale bateriei. Cu foarte puțin simț de observație oricine și-ar putea da seama că Universul este în continuă mișcare și expansiune și că nu iubește absolut deloc stagnarea.

Imaginează-ți ce se întâmplă dacă resturile de mâncare dintr-o caserolă nu urmează cursul normal și anume acela de ajunge în pământ și de a se transforma în îngrășământ. Să presupunem că ai niște resturi de mâncare închise într-o caserolă și le lași acolo închise. Este evident că se vor strica și vor deveni urât mirositoare. Asta pentru că Universul iubește mișcarea și nu stagnarea.

Dacă polaritatea ta ar arăta așa:

stricat

Metaforic vorbind, „te-ai strica” tot mai mult cu fiecare zi care trece. Mai imaginează-ți și ce se întâmplă cu aerul dintr-o cameră dacă nu aerisești niciodată. Toate acestea sunt lucruri simple pe care oricine le poate observa și extrapola. Asta poate duce la o  înțelegere mai clară a intențiilor Universului.

Vestea minunată indiferent dacă ești polarizat „+” sau „-”

Este aceea că nu trebuie decât să te deschizi și înspre celălalt semn. Dacă ești predispus înspre a acumula prin partea ta „-”, începe să folosești și partea „+”. Găsește o modalitate prin care să împărtășești cu ceilalți ceea ce tu știi deja.

Dacă ești predispus înspre a oferi prin partea ta „+”, începe să folosești și partea „-”. Găsește o modalitate prin care să permiți energiei Universale „să te încarce” periodic. Într-un final, nu cu foarte mult efort, polaritatea ta ar trebui să arate așa:

curgere_lina

Iar atunci când reușești asta, permiți de fapt fluxului energetic Universal infinit abundent, frumos, iubitor, creator, expansiv și receptiv să curgă prin tine.  Acesta este momentul în care te vei simți împlinit și te vei recunoaște ca parte din Sursa din care provii și în același timp faci parte.

Închei articolul cu un ultim gând: Permite fluxului energetic Universal să curgă prin tine. Nu irosi energia pe care Universul ți-o oferă, păstrând în tine gânduri negative sau introducând în tine substanțe toxice. Dă-ți voie să fii împlinit. Este o alegere, pe care nu pot decât să te invit să o faci. Decizia este la tine.

 

Sursa: http://fiimplinit.ro/energie/

Abonează-te la Newsletter

Fii la curent cu ultimele știri din lumea Zen!

Mulțumim pentru abonare!