Care zboară deasupra

La sfârșitul zilei câștigă cel care se poate bucura de cele mai multe momente din ziua lui. El e cel pe care toți și-l doresc în viețile lor, cel căruia vor să îi arate cea mai bună parte a lor și cel a cărei privire e cea mai căutată pentru că emană vitalitate. E plin de încredere în ceea ce urmează pentru că își este lui însuși suficient.

Știe că infinitul călătoriei lui se află în interiorul lui, de aceea zâmbește, cade zâmbind, plânge zâmbind, simte singurătatea zâmbind.

Și are mereu ceva de dăruit. . .

Nu trebuie să își stabilească obiective pentru că în timpul în care ceilalți își definesc obiectivele, el le atinge deja, se uită înapoi și îi întreabă zâmbind ce mai așteaptă. Face ceea ce îi șoptește sinele și e cu un pas înaintea eșecului. El e cel care iese primul în fața unui război, doar că el nu vede un câmp de luptă ci o tablă de joc. Când se apropie săgeți de el, le prinde plin de curiozitate ca să descopere cum funcționează.

Furia, ura sau frica nu îl pot vedea, îl traversează fără efect pentru că el nu are nimic de luat. Este complet, întreg, desăvârșit.

Își îmbrățișează toate laturile și gândurile. Are loc si răbdare pentru toți și interesul lui pentru critică nu există.

Și toate acestea îl fac puternic pentru că el își creează propriul curent. E dinamic și static în același timp ca aparentul paradox al vieții. Proiectează valurile și în același timp se lasă purtat de ele.

Sub pielea lui tremură celulele pline de fericire si ochii îi sunt larg deschiși către lume pentru că el găsește magie în fiecare obiect și în fiecare ființă și acolo unde îi e focusul se naște focul unui nou început.

 

Text: Larisa Vrânceanu

Abonează-te la Newsletter

Fii la curent cu ultimele știri din lumea Zen!

Mulțumim pentru abonare!