4 pași pentru o zi reușita

Mă întreb când te-ai oprit ultima dată din agitația și vârtejul vieții pentru a te privi în „oglinda”. Și nu mă refer la a-ți privi corpul ci a te privi pe tine cel adevărat, dincolo de roluri, măști și etichete (auto)imprimate.

Mă întreb când ți-ai luat ultima dată timp de petrecut cu tine însuți în liniște și comtemplare; timp în care să privești în interior și să te descoperi, să-ți reamintești cine ești Tu.

Mă întreb când ai acordat ultima dată o atenție completă dorințelor și nevoilor tale profunde. Și nu mă refer la ambiții și cereri ale egoului tău, ci la ceea ce sufletul tău simte cu adevărat.

Astăzi vreau să-ți propun un exercițiu simplu. Poate prea simplu pentru nevoia de complicat a minților noastre. Este un exercițiu de întoarcere spre tine, autenticul Tu.

Rezervă-ți un timp special pentru tine într-un spațiu retras în care să nu te deranjeze nimeni. Amineste-ți să-ți închizi telefonul. S-ar putea să simți că îți dorești să lași să merga în fundal o muzică de relaxare (sau poate vreo mantră cântată armonios). Sau poate vrei să aprinzi niște bețișoare parfumate sau să folosești uleiuri esențiale într-o candelă.

Așează-te confortabil și mergi cu toată atenția în centru inimii tale. S-ar putea să simți cum parcă treci prin starturi și straturi de povești, gânduri și „judecati”. Imaginează-ți că mergi în centrul inimii, chiar în interior.

Și când ești acolo dă-ți voie să simți complet cum se simte energia inimii tale. Permite-ți să-ți simți Esența, natura ta reală, autentică.

Și dacă este pentru prima dată când parcurgi un asemenea proces s-ar putea să fii foare surprins de energia minunată care se ascunde acolo în interiorul tău. S-ar putea să fie pentru prima dată (în această experiență umană) când simți această energie de pace și iubire.

Imaginează-ți cum această energie a naturii tale adevărate se extinde și îți cuprinde încet fiecare structură din ființa ta; parcă fiecare celulă își reamintește care este Esența ce o animă. Și lasă energia aceasta să curgă armonios.

Rămâi câteva minute cu toata atenția focalizată pe această vinbratie apoi revino încet în momentul prezent aducând cu tine această (nouă) reamintire a Esenței tale interioare știind că poți trăi fiecare moment al vieții din spațiul conștienței naturii tale adevărate.

Probabil te-ar ajuta să faci acest exercițiu măcar din când în când.

Te invit să încerci acest exercițiu și apoi să-mi scrii un comentariu aici sub articol despre cum te-ai simțit în timpul procesului și dacă ai observat ceva diferit în trăirile / evenimentele / situațiile din viața ta după aceea.

Dacă simți că că ți-a fost de folos, te rog distribuie-l și prietenilor tăi.

Abonează-te la Newsletter

Fii la curent cu ultimele știri din lumea Zen!

Mulțumim pentru abonare!